Podcast: Hoe Kaas de wereld redt

****

Een koe eet gras, verwerkt dit in haar vier magen en produceert melk. Van die melk wordt kaas gemaakt. Zo is het tot nu toe gegaan. Even wat cijfers die ik in deze podcast hoorde: voor het produceren van één kilo kaas zijn 35 badkuipen met water nodig en één kilo kaas maken vraagt evenveel landbouwgrond als het verbouwen van 330 kilo aardappelen. Dus zou het een enorme klimaatwinst opleveren als het ons zou lukken om kaas op een andere manier te maken. Bijvoorbeeld zonder koe. Simon Heijmans en Marion Oskamp – o.a. bekend van de podcasts ‘De brand in het landhuis’ en ‘De gestolen schilderijen van Jopie Huisman’ – maakten deze inspirerende podcast over kaas zonder koe.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan