Kies voor een kerstlunch, simpel en goedkoper

Het zou een idyllisch moment moeten zijn, maar voor velen zijn kerstdiners een bron van keuken-, familie- en geldstress. Als terugtrekken op de hei geen optie is, kun je het diner verruilen voor een lunch. Dat is bijna altijd relaxter, want er wordt minder (of geen) alcohol geschonken en aan het einde van de middag is iedereen weer weg. Bovendien kun je het veel simpeler en dus goedkoper houden.

Opbrengst Een voorbeeld van het kerstmenu van ah.nl, uitgaande van acht personen. Een compleet kerstdiner met vooraf een zalmkrans met pompoen en sinaasappeldressing (€ 49,05), als hoofdgerecht hertenbiefstuk met geroosterde druiven en rodewijnsaus (€ 29,99) met als bijgerecht stoofpeertjes (€ 20,43) en tiramisu met likeur (€ 17,27) toe komt op € 116,74. Ga je voor een lunch van misobouillon met koningsoesterzwam (€ 26,02), quiche met blauwe kaas en minicourgette (€ 19,60) en mandarijntjes gevuld met mandarijn-mangoijs toe (€ 7,51), dan kost je dat in totaal € 53,13. Lunchers besparen dus € 63,61 en dat is nog zonder drank.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Bespaartips, Goed eten en Zuinig leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu