Uit het kookboek All-day goodness: Lazy tomatensoep met halloumi-croutons

In All-day goodness vind je heel maakbare, snelle recepten die vooral waanzinnig lekker zijn. Feelgood food noemt Denise Kortlever (foodjournalist, trendwatcher en voedingsdeskundige) het. Eten om blij van te worden en waarvan je volop energie krijgt. Met meer dan 60 feelgood recepten in dit boek zit je lekkerder in je vel en heb je volop energie om alles uit je drukke leven te halen. Wij delen graag deze lazy tomatensoep met je.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 el harissa
  • 1 el olijfolie
  • 225 g halloumi, in blokjes en drooggedept

Halloumi is Griekse kaas die niet smelt tijdens het bakken, maar juist een mooi goudbruin korstje krijgt.

Bereiden

  • Doe de kikkererwten en tomatenblokjes in de blender.
  • Vul het lege tomatenblikje voor de helft met water en voeg dit vocht toe.
  • Pureer met 1 el harissa tot een romige soep en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de soep in een pannetje op laag vuur.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de blokjes halloumi in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de soep met de achtergehouden harissa erdoor geroerd en de blokjes halloumi erbovenop.
Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu