Rouwen om je huisdier

Familie. Dat zijn niet alleen je ouders, je broers en zussen en een schare kinderen om je heen. Familie is ook een ruwharige dwergteckel met flaporen die elke dag weer dolblij is om je te zien. En om wie je intens treurt als ze onverwacht doodgaat.

Acht jaar lang draaide mijn leven om een ruw­harige dwergteckel. Ik hield net zo veel van mijn hond als een moeder van haar kind. Acht jaar lang ben ik verliefd op haar geweest – dat is me met een man (nog) nooit gelukt. Als ik niet op pad moest voor mijn werk, was ik bij Bubbels. Bubbels ging niet naar school, nooit bij vriendjes spelen en leek geen enkele behoefte te hebben aan tijd voor zichzelf. Dus waar ik ging, was zij. Ik at alleen in restaurants waar mijn hond net zo welkom werd geheten als ikzelf en sloeg luxe werkreizen over omdat ik liever thuis bij mijn hond bleef.
In alle jaren die ze bij me was, telde de langste periode die we gescheiden zijn geweest negen dagen. Ik ging naar New York met mijn nieuwe vriend, op wie ik stapelverliefd was. En ik miste Bubbels al voordat we opstegen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan