Zo krijg je weer een fris ruikend huis

Verschaalde rooklucht of opdringerige parfums jagen poetsvrouw Diet op de vlucht. Zij zorgt voor een fris ruikend huis, want dat geeft een mens energie.

Gelukkig heb je invloed op de geur in huis. Vloer­bedekking ruikt snel muf, ongewassen textiel en ongeluchte sportschoenen (sporttas!) kunnen indringend aanwezig zijn, net als een wc die zijn odeur soms tot in naastgelegen ruimtes verspreidt. Veel mensen lossen dat op door een zogeheten verfrisser op te hangen, maar dat is, sorry, een flutoplossing. Dan kun je beter iets vaker poetsen. Wc-verfrissers bevatten ongezonde, soms giftige ingrediënten waar onze luchtwegen schade van ondervinden.

Ook sommige kantoren en klaslokalen ruiken verschrikkelijk mottig, waardoor je onmiddellijk de neiging hebt ramen en deuren open te gooien. Zet planten neer, die filteren de lucht een beetje. Geuren uit potjes en flesjes zijn meestal niet effectief en vrijwel altijd chemisch nagemaakt, ook als er ‘natuurlijk’ op staat. Voor je longen, slijmvliezen en humeur is dat slecht nieuws.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan