Een huisdier, zint eer ge begint

Huisdieren zijn momenteel enorm in trek. Niet zo gek natuurlijk, nu veel mensen thuiswerken. Dan is een dier in huis wel erg gezellig. Maar zint eer ge begint!

Waarschijnlijk heb je het al gelezen: de asielen zijn bijna leeg, op wat probleemgevallen na dan. En dat komt niet heel veel voor! “Honden, katten, konijnen, kippen: de vraag is over de gehele breedte toegenomen”, vertelt Corina Haverlag van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) in het AD. “Maar er wordt vaak vergeten dat een huisdier naast behoorlijk wat tijd ook behoorlijk wat geld kost. Je zou denken dat een kleiner dier ook goedkoper is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Om bijvoorbeeld vissen te houden, die qua ‘onderhoud’ natuurlijk niet zo veel kosten, moet je toch eerst dure spullen zoals een aquarium in huis halen. Een hond is van de huisdieren vaak het duurst, maar een kat komt daar vlak achteraan.”

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan