En toen was dat stadje niet zo schattig meer

Terwijl Mischa het Italiaanse plaatsje Gallipoli inrijdt, merkt ze nauwelijks de borden met Zona Trafico Limitato op.

Kijk in Italië uit voor de zogenaamde ZTL-zones, oftewel de Zona Trafico

Een tandarts heeft ook weleens een gaatje. Een kapper kan wakker worden op een badhairday. Een chef-kok laat soms iets aanbranden. Dus maakt een presentator van een consumenten­programma zelf een fout waar ze haar luisteraars uitgebreid voor waarschuwt? Ja (steekt hand omhoog); present!
Natuurlijk had ik in mijn rechterooghoek wel een verkeersbord gezien. Iets roods en ronds met daarboven een paar Italiaanse zinnen die ik niet begreep. Ik had niet uitgebreid de tijd om het bord echt goed te bekijken, want er reden auto’s achter ons en Italiaanse automobilisten staan nou niet bepaald bekend om een enorme dosis geduld. Dus we reden door. Over een schattig weggetje rechtstreeks het centrum van het pittoreske Italiaanse stadje in. Gallipoli. Een naam die klonk als een rijkelijk belegde pizza. En wat was het goed bereikbaar met de auto!

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan