Recept: Ontbijtpizza met gebakken ei

Een mooi, makkelijk en gezond gerecht uit het kookboek ‘Eieren’. Deze ontbijtpizza werkt natuurlijk ook heel goed als lunch of simpel diner.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 300 g verse spinazie
  • 1⁄2 groene paprika
  • 2 pitabroodjes
  • 30 g feta
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper en zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en doe ook de grill aan.
  • Hak het sjalotje fijn en fruit zacht in olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat enkele minuten slinken onder een deksel. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de groene paprika in reepjes en stoom ze enkele minuten tot ze zacht zijn. Dat kan ook in de magnetron.
  • Haal de spinazie uit de pan en knijp het vocht eruit.
  • Verdeel de spinazie over de twee pitabroodjes en verkruimel er de feta over.
  • Breek voorzichtig de eitjes erover en schuif in de oven. De eitjes moeten garen en het brood moet bruinen. Houd het goed in de gaten.
  • Snijd de avocado in plakjes.
  • Haal de broodjes uit de oven. Verdeel de reepjes paprika en plakjes avocado over de pitabroodjes.
  • Garneer met basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.

  • Tip

    Maak een ‘krater’ van de spinazie, zo blijft het ei er mooi in liggen. En probeer in plaats van pitabroodjes eens Indiaas naanbrood.

Het kookboek ‘Eieren‘ van Sophie Matthys is helemaal gewijd aan eieren. Over het perfect koken, bakken en pocheren van een eitje maar ook een hoop praktische informatie, over salmonella, bewaren en invriezen. Maar vooral een keur aan lekkere recepten.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu