Recept: Citroenpudding

Uit het persoonlijk kookboek We eten thuis, vol smakelijke en originele recepten komt dit heerlijke dessert waarmee de moeder van Samuel Levie ooit het hart van zijn vader veroverde.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g suiker
  • 1 el bloem
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 citroen
  • 2 el gesmolten boter
  • 250 ml koude melk
  • eiwit van twee eieren

Bereiden

  • Meng de suiker, het zout, de bloem en de citroenrasp goed met een garde.
  • Roer hier ook het eigeel en vervolgens citroensap en boter doorheen.
  • Als het een glad mengsel is, roer je ook de melk door het mengsel.
  • Klop in een keukenmachine of in een ontvette schaal de eiwitten met een heel klein beetje zout helemaal stijf en vouw deze door het citroenmengsel.
  • Doe dit alles in een goed ingevette ovenschaal.
  • Vul een grotere ovenschaal met water, zet daar de schaal met de citroenpudding in.
  • Bak deze nu in drie kwartier in een op 180 °C voorverwarmde oven (au bain-marie) tot ‘ie luchtig en gaar is.

We eten thuis, 100 recepten uit de keuken van Samuel Levie is een kookboek over lekker eten, klaargemaakt in een gezellig keuken. Vol smakelijke en originele recepten en persoonlijke foto’s en verhalen.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu