Hoe kan ik je ooit nog vertrouwen? 5 tips bij ontrouw

Redelijk onschuldig gezoend met een collega. Een stille verliefdheid zonder dat er iets gebeurt. Of echt ‘all the way’ vreemdgegaan. Hoe dan ook: het vertrouwen is beschadigd. Dan ga je uit elkaar of je probeert de relatie te herstellen.

Een kwart van de mensen met een vaste relatie gaat vreemd. De helft van alle getrouwde stellen heeft ervaring met vreemdgaan. Honderd procent van de mannen en tachtig procent van de vrouwen zal in hun leven ooit ontrouw zijn. Googel ‘vreemdgaan’ of ‘ontrouw’ en je vindt allerlei, vaak tegenstrijdige gegevens. Ook in psychologische vakbladen over relaties en seksualiteit kom je de meest uiteenlopende cijfers tegen. De kwestie is niet zozeer dat er nepnieuws rondgaat, of dat onderzoekers slecht werk afleveren, maar vooral dat de definitie van vreemdgaan – en dus van trouw – verschilt van onderzoek tot onderzoek. Dat is niet zo vreemd, want we houden er allemaal verschillende ideeën over vreemdgaan op na. Vaak zijn we ons daar niet zo van bewust – totdat we zelf ervaren hoe het is om een scheve schaats te rijden of de hoorntjes opgezet te krijgen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan