Wie is dé Nederlander?

Nederland is door de eeuwen heen altijd aantrekkelijk geweest voor migranten vanwege onze sterke economie, hoge levenskwaliteit en onze al dan niet vermeende tolerantie. Inmiddels heeft bijna een kwart van alle inwoners een migratieachtergrond.

Volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt ons land 4.438.900 inwoners met een migratieachtergrond – dat is dus bijna een kwart van de totale bevolking. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is de diversiteit het meest zichtbaar. Die bieden een scala aan evenementen, restaurants, winkels en festivals die de unieke tradities vieren van onze medelanders.

Het hoge aantal mensen met een buitenlandse achter­grond in Nederland is te danken aan verschillende factoren. Nederland heeft een sterke economie, een hoge levenskwaliteit, uitstekend onderwijs en staat nog steeds bekend als een open en tolerante samenleving. Bovendien heeft Nederland als lid van de Europese Unie relatief soepele immigratieregels voor EU-burgers. De meeste mensen zijn volgens het CBS afkomstig uit Turkije, Marokko, Indonesië en Duitsland. Daarnaast zijn er ook veel expats uit Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Aziatische landen zoals China en India.

Bestaat de Nederlander wel?

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan