Flirten is gezond

Flirten in tijden van #MeToo, kan dat nog wel? Jazeker! MeToo gaat over machtsongelijkheid, of dat je dingen opgedrongen krijgt zonder dat jij daar iets over te zeggen hebt. Met flirten kijk je juist naar wat de ander wil. Het is een spel. En als de ander niet terug flirt, tja, dan houdt het op.

Laatst stond ik bij een benzinestation te tanken. Ik had niet mijn beste dag: te weinig geslapen, gedoe op mijn werk, een vol en druk hoofd. Ik had die ochtend zonder te douchen snel even wat kleren aangeschoten en was in de auto gestapt. In de weerspiegeling van het achterraam van mijn auto zag ik dat mijn haar vet was en mijn wallen groot. Bij de pomp naast me sprong een man uit de auto. Hij lachte naar mij, ik knikte beleefd terug, hij gaf een knipoog, ik lachte minnetjes, want chagrijnig, terug. Voordat hij weer in zijn auto stapte, zei hij: ‘Veel plezier vandaag, mooie dame.’ En toen gebeurde er iets wonderlijks: de chagrijnige bui waarmee ik die ochtend de deur was uitgerend verdween als sneeuw voor de zon. Een onschuldige flirt vrolijkte zomaar mijn hele dag op.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan