Kamperen kun je leren

Denk niet: ik doe het wel met dat oude luchtbedje van zolder, want als je elke ochtend stijf en stram wakker wordt, is de lol van kamperen er snel af.

De wc-rol voorbij

Je hebt mensen die erbij zweren en je hebt mensen die het haten. Voor die laatste groep staat kamperen gelijk aan met je wc-rol over de camping lopen. Maar afgezien van het feit dat er op veel campings tegenwoordig gewoon papier in de wc’s hangt, is kamperen nog veel meer. Hoe fijn is het om te ontdekken dat je met je gezin ook een prima tijd kunt hebben op zes vierkante meter, zonder al die spullen waar je thuis niet zonder denkt te kunnen?

Je krijgt meer buitenlucht dan in het afgelopen jaar bij elkaar. Je kinderen darren de hele dag rond, ze maken vriendjes en glijden ’s avonds rozig in hun slaapzakken. Je hoort de krekels en het zachte geroezemoes van je tijdelijke buren. En dan trekken jullie een fles wijn open en snap je opeens hoe briljant zo’n Zwitsers zakmes in elkaar steekt. Wat kan het leven zalig simpel zijn.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan