Zwerfsteentjes voor inspiratie, liefde en positiviteit

Thamar Boogaard uit Almere laat overal mooi versierde zwerfsteentjes achter. Op de achterkant staat de hashtag #Liefsfelix, een verwijzing naar haar stil geboren dochtertje Felix. Ze hoopt dat als je een steentje van Felix tegenkomt, ze een beetje geluk, troost, hoop of liefde kan brengen.

Op haar facebookpagina schrijft Thamar: “Onze dochter Felix heeft na 9 maanden zwangerschap de wereld buiten mijn buik helaas niet mogen ontdekken. Maar ik wil Felix wel graag met de wereld delen. Er is veel gevoel wat niet echt ergens heen kan. Al dat gevoel probeer ik nu te vangen op deze steentjes en geef ik een plek ergens in de wereld om ons heen. Felix gaat via de steentjes mee op reis met mensen, en ik krijg van allerlei speciale plekken steentjes om te versieren terug.”

Thamar maakt de tekeningetjes hoofdzakelijk met nagellak. “Die krijg ik gedoneerd van mensen die weten dat ik dit doe. Evenals de stenen overigens. De tekstjes schrijf ik er later met stift op”. Foto’s van gevonden zwerfsteentjes worden regelmatig op social media gepost met de hashtag #Liefsfelix. “Vrijwel altijd zorgt dat voor een stukje verbinding. Het leert ons steeds weer dat we allemaal verhalen zijn. We bewaren de liefde, en geven die door.”

Vind je een zwerfsteentje? Neem haar dan gerust mee, geef haar door of laat haar liggen voor een ander.

Bronnen: Facebook.com/liefsfelix, Almere deze week

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Samen leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu