Vrijwilliger bij Stichting Dierenvoedselbank Amersfoort

Vrijwilligerswerk doen is fijn voor de ontvangende partij. Maar het is óók een manier om je eigen tevredenheid over het leven te vergroten. In deze aflevering van de gelukkige vrijwilliger: Jörgen (38) en Monique IJsendorn (38), die Stichting Dierenvoedselbank Amersfoort runnen.

De gelukkige vrijwilliger

Jörgen: ‘Mijn vrouw Monique gaf regelmatig dierenvoer aan mensen in de buurt die moeite hadden om de eindjes aan elkaar te knopen. Na verloop van tijd kreeg zij steeds vaker de vraag of ze daar niet iets meer mee moest doen. Lang verhaal kort: sinds 2015 hebben we een stichting. In datzelfde jaar werd ik vrijwilliger en in de loop van de jaren is onze dierenvoedselbank uitgegroeid tot een bedrijf met ongeveer 25 vrijwilligers en helpen we elke maand ruim honderd gezinnen aan pakketten met droogvoer, natvoer, snackjes en – indien voorradig – kattengrit. Dan kunnen ze er weer een groot deel van de maand tegenaan. Het geld dat ze hiermee besparen, kunnen ze gebruiken om financieel op stoom te komen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan