Vrijheidssoep 2024: Tomatensoep met miso en bosui

Dit jaar komt het recept voor vrijheidssoep van YouTube-chef Nick Toet. Maak een portie voor je familie, vrienden en/of buren en geniet van de soep tijdens een goed gesprek over vrijheid. Vrijheidsmaaltijden worden georganiseerd in het hele land.

Chef Nick Toet, bekend van YouTube, houdt symbolisch blik met Vrijheidssoep vast.
Nick Toet

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 preien, gewassen en in halve ringen
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el Koreaanse chilivlokken (gochugaru) of 1⁄2 el chilivlokken
  • 1⁄2 tl gedroogde oregano
  • 2 el misopasta
  • 3⁄4 tl komijnpoeder 8
  • 00 gr tomaten uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gr kapucijners
  • 100 gr doperwten uit de vriezer
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 3 bosuien, in fijne dunne ringen
  • 2 eieren, geklutst (optioneel)

Keukenspullen
Soeppan, bakpan/koekenpan, staafmixer

Bereiden

  • Besprenkel de soeppan met een beetje zonnebloemolie en gooi je gesnipperde uien erbij, bak je uien glazig.
  • Doe nu je gehakte knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
  • Doe vervolgens de gesneden prei erbij en laat 4 minuten op laag vuur meebakken totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, (Koreaanse) chilivlokken, oregano en 2 eetlepels miso toe en bak een halve minuut mee.
  • Stop hierna de tomaten uit blik erbij, samen met je kokosmelk en het bouillonblokje.
  • Maak de tomaten kleiner met je spatel.
  • Laat alles aan de kook komen. Draai het vuur dan meteen laag, zodat alles zachtjes blijft pruttelen. Laat 3 minuten staan.
  • Haal je pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
  • Eitje erbij? Zet dan een bakpan op het fornuis met 1 eetlepel olie en bak van de eieren een mooi omeletje.
  • Omelet klaar? Rol ‘m op en snij er mooie reepjes van. Bewaar ze voor je garnituur.
  • Doe de kapucijners en doperwten bij je soep en laat warm worden.
  • Snij wat bosuien in fijne ringen.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.

SOEP KLAAR!
Gooi wat in een bakkie en doe er wat olijfolie op met je gesneden bosuien en omeletreepjes.

Lees ook deze bijlage
Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Goed eten en Samen leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (1)

Joop Den Daas
29-04-2024 om 16:39

Nog weinig gekeken naar R+en financieel niet in staat lid te worden

Praat mee