Luister naar mij

Jij voelt je niet gehoord. Je gaat stilletjes mokken of stuurt aan op ruzie. Je partner vindt je maar drammerig. Al snel vliegen de verwijten heen en weer. Hoe dring je beter tot elkaar door? Een lesje communiceren.

Je hebt al zeker tien keer aan je partner gevraagd of hij met je naar de film wil, naar een feestje, naar het bos om te wandelen of iets anders leuks wil doen. Hij heeft taal noch teken gegeven, of een vaag antwoord geformuleerd waar je weinig mee kunt. Je denkt: wat heb ik verkeerd gedaan? Wat is er met ons aan de hand? Je maakt je zorgen, maar die uit je niet omdat er nooit een goed moment lijkt te zijn. Dan, als je hem uiteindelijk vraagt of er iets is en hij weer geen antwoord geeft, roep je plotseling boos uit: ‘Waarom luister je niet?!’

Herkenbaar? Interacties als deze komen vaak voor, ook bij gelukkige stellen. Natuurlijk, als het een enkele keer voorkomt, is er geen man overboord. Het wordt wel een probleem als zulke ergernissen routine worden. Als jullie communicatie een probleem op zich vormt, kom je niet toe aan het oplossen van de problemen die nu eenmaal bij het dagelijks leven horen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan