Mediteren, zo doe je dat

Mediteren helpt tegen meer dan stress. Na verloop van tijd word je er een stabieler, gezonder, vriendelijker mens van. En omdat je minder impulsief bent, neemt de neiging om te snoepen, boos te worden of alcohol te drinken af. Dus: kleermakerszit, kussentje onder de billen en adem in…

De drukte van alledag wordt ons allemaal weleens te veel. Werk vraagt natuurlijk veel tijd en aandacht, maar ook zorgen voor het gezin en de familie. Daarnaast willen we tijd doorbrengen met vrienden, sporten we om gezond te blijven en misschien volgen we een opleiding of cursus in de avonduren. Soms hebben we geldzorgen, of staat een baan op de tocht. Het loopt even niet lekker in onze relatie, of we hebben last van een griepje dat maar niet overgaat. Misschien dat een van deze zaken ons uit evenwicht brengt, en anders is het wel de optelsom van grote en kleine energieslurpers die ons uitput. We worden somber of angstig en in elk geval gestrest.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan