Druk, druk, druk : Gerco Stoffelsen

Gerco Stoffelsen (49) combineert twee parttime banen met werk voor ‘slechts’ drie vrijwilligersorganisaties. Hoe houdt hij de bordjes hoog?

Gerco Stoffelsen (49) woont in Amsterdam samen met Marcel Kamer. Hij combineert twee parttime banen met werk voor ‘slechts’ drie vrijwilligersorganisaties. Tot een aantal jaar geleden waren dat er nog zeven. Daarnaast zorgt Gerco voor zijn moeder.  Minder commercieel werk, meer aandacht voor zinvol leven en innerlijke voldoening voorkwamen een burn-out.

Ik koos voor een minder hectische baan met meer betekenis

GERCO

‘Tot een aantal maanden geleden werkte ik zo’n vijftig uur per week als eventmanager in de zakelijke markt. Daarnaast zette ik me in als vrijwilliger voor zeven verschillende organisaties. Toen mijn moeder vorig jaar oktober een herseninfarct kreeg en ik allerlei zorgtaken op me nam, werd het me te veel. Tijdens een routine- controle raadde de huisarts me bezorgd aan om eens met iemand te praten. De therapeut zei dat het niet normaal was, dat gehol, was ik niet overbelast? Het bleek een eyeopener. Ik besloot mijn commerciële functie in te ruilen voor een zachtere, minder hectische baan, maar met meer betekenis. Nu werk ik de helft van de week als project­coördinator voor de Museum Plus Bus, een initiatief om ouderen die niet makkelijk zelfstandig op pad kunnen, mee te nemen voor een cultureel uitstapje. De andere helft van de week verhuur ik me als adviseur op het gebied van evenementen. Dat ik een deel van mijn salaris heb ingeleverd, neem ik voor lief. Ik vind het heerlijk om op stap te gaan met senioren. Ook heb ik mijn vrijwilligerswerk teruggeschroefd tot drie organisaties. Nog steeds een vol leven dus, maar wel een leven met voldoening en meer tijd en focus voor mijn moeder. Mijn werk is nu de perfecte balans van zakelijk én sociaal. Ik eet gezond, probeer om elf uur in bed te liggen, sta rond half zeven op. De dag begin ik met sport, want als ik niet fit ben, krijg ik minder voor elkaar en zit ik minder goed in mijn vel.’

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Mentale fitheid en Timemanagement

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu