Getest: Massagepistolen

Nieuwe trend bij fysiotherapeuten en fitnessliefhebbers: het massagepistool. Ook vaak online onvertaald te koop aangeboden als massage gun. Je masseert er je spieren mee.

Massagepistolen bestaan nog niet zo lang, maar zijn binnen twee jaar een complete hype geworden. En niet alleen onder sporters of bij fysiotherapeuten, maar ook bij thuiswerkers en bankplakkers. Zo’n ‘pistool’ is namelijk op verschillende manieren te gebruiken voor uiteenlopende doeleinden. De constructie van een massagepistool is eenvoudig van opzet. Een rubberen bol op de kop beweegt heel snel op en neer, gemiddeld veertig keer per seconde. Plaats je de kop loodrecht op je huid, dan klopt hij continu op je spieren. Dit versoepelt het bindweefsel rondom je spieren en die voelen daardoor direct een stuk minder stijf aan.

Tegelijkertijd gaat er vanuit de spieren een subtiel seintje naar de hersenen: de spanning op die plek mag verlaagd worden. Massagepistolen zijn prima te gebruiken vóórdat je gaat sporten, zodat je spieren al ontspannen zijn als je begint, maar ook goed erná. Door de snelle vibratie wordt meer zuurstof aan je bloed toegevoegd. Dit voorkomt dat zich melkzuur ophoopt in de spieren (het bekende ‘verzuren‘). Daarnaast is het apparaat te benutten bij revalidatie, bij doorbloedingsproblemen of gewoon ter ontspanning. Je beweegt het dan langzaam heen en weer, met de kop loodrecht op de spier.

Doorbloeding, herstel, mobiliteit

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan