‘Mam, ik ben te dik’

Wat moet je in vredesnaam doen als je kind (iets) te zwaar is? Hoe ­voorkom je ongezond dieetgedrag en een laag zelfbeeld? En hoe geef je zelf het goede voorbeeld?

Eerst taart, toen een ijsje en daarna pannen­koeken met suiker. O ja, en ook nog een lolly’, somt mijn vijfjarige dochtertje verlekkerd op na een kinderfeestje. ‘Nou, daar krijg je dikke billen van’, grapt mijn man. Mijn dochtertje moet er hard om lachen en geeft vervolgens een pets op haar achter­werk. ‘Dikke billen, dikke billen’, roept ze.
Het lijkt een onschuldig tafereeltje: mijn ­dochtertje is slank en niet bezig met haar gewicht. Toch steekt het me. Ik wil niet dat ze al op haar vijfde taart en ijsjes koppelt aan dik zijn, al is het geestig bedoeld. Of overdrijf ik?

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan