Maak regelmatig een Ommetje

Via de app Ommetje verleidt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder – samen met de Hersenstichting – Nederlanders om uit de stoel te komen en een ommetje van minimaal 20 minuten te maken. Hoe meer Ommetjes je maakt, hoe meer tips en feitjes je van Erik Scherder ontvangt.

Regelmatig bewegen houdt mensen gezond, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op verschillende hersenaandoeningen, zoals dementie, beroerte en depressie. Ook helpt beweging om om het risico op een ernstig verloop van COVID-19 te beperken. Erik Scherder: “We roepen mensen dan ook op om vooral actief te blijven. Vooral nu.”

Maak van wandelen een gewoonte

Bij het creëren van een gewoonte wordt een nieuw patroon van verbindingen aangelegd in de hersenen. Hiervoor is tijd en herhaling nodig. Erik Scherder: “Vanaf 25 dagen is het al mogelijk om van een gedrag een gewoonte te maken. In een onderzoek van de Hersenstichting gaf maar liefst 6 op de 10 Ommetje-wandelaars aan dat ze een nieuwe wandelgewoonte hebben aangeleerd. Meer dan de helft is door Ommetje meer gaan bewegen, 1 op de 3 zelfs 2 uur meer dan eerst.”

  • Maak een Team aan en daag elkaar uit om meer te gaan bewegen.

  • Sla je wandelroutes op en deel ze met vrienden in een screenshot.

  • Tel je stappen. In een Ommetje van 20 minuten zet je zo’n 2.200 stappen.

Je kunt de Ommetje app downloaden in de App Store of via Google Play.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Bewegen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu