In drie weken van je liefdesverdriet af

Niets zo fijn als de liefde, niets zo pijnlijk als het fout gaat met de liefde. Maar niet te lang getreurd. Psycholoog Jean-Pierre van de Ven helpt je binnen een maand over je grootste verdriet heen.

Niets kan je zo gelukkig maken als de liefde. Van de euforie van verliefdheid tot en met de diepgevoelde verbondenheid van een goed huwelijk – de liefde geeft je vrolijkheid, hoop en gelukzaligheid – positieve gevoelens die je bovendien beschermen tegen psychische problemen. Maar de liefde maakt ook ongelukkig. Als er ontrouw in het spel is, of jaloezie, of als de geliefde onbereikbaar of onwillig is, stort de liefde je in een diep, zwart gat van ellende. Vooral het verbreken van een relatie kan je depressief maken, je zelfs tot het randje drijven van de waanzin. Liefde brengt geluk en liefde brengt verdriet. Maar aan dat laatste is iets te doen. Als liefdesverdriet je leven verpest hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. Kom in actie, uit je gevoelens, klim uit dat dal. Met een beetje mazzel ben je in drie weken weer de oude.

Ziek van liefdesverdriet

Floris en Ammy zijn aan het scheiden. Omdat ze daarbij voortdurend ruzie maken, waar hun twee zoontjes onder lijden, komen ze bij mij om de onderlinge communicatie te verbeteren. En dat lukt: na enkele gesprekken kunnen ze weer voldoende met elkaar door één deur om goede afspraken te maken. Twee maanden later belt Floris voor een privéafspraak.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan