Schrijver James Wallman: Maak van je leven een meesterwerk

‘Kom van die bank af en ga iets doen’, zegt schrijver James Wallman. Als je iets onderneemt, het idee krijgt ergens bij te horen, dingen meemaakt waarover je verhalen kunt vertellen, maak je verbinding met anderen. En dat is het allerbelangrijkste in het leven.

Na een lezing vertelde een man aan schrijver James Wallman dat hij zijn zoon had willen meenemen op safari om nijlpaarden te spotten. Zijn zoon had geantwoord: ‘Dank je pa, maar ik blijf liever thuis en bekijk wel op internet hoe nijlpaarden eruitzien. Wel zo makkelijk.’ Op dat moment besloot Wallman te onderzoeken wie er gelijk had: de vader of de zoon. En wist hij ook wat het thema van zijn volgende boek moest zijn. ‘Intuïtief wist ik dat samen op avontuur gaan, met het risico dat je de hele vakantie geen nijlpaard tegenkomt, een zinvollere ervaring zou opleveren dan thuisblijven.’

James Wallman (39) is schrijver, journalist en trendwatcher. Afgelopen zomer verscheen zijn tweede boek, Tijd, en hoe die te besteden. De 7 regels voor rijke gelukkige dagen. Dat boek gaat niet over tijdmanagement, zoals je misschien zou verwachten, niet over hoe we onze tijd zo efficiënt mogelijk moeten besteden. Nee, het boek gaat over tijd als ons kostbaarste bezit. En toch laten we het als zand door onze vingers glijden, zegt Wallman, we verspillen het aan zinloze activiteiten die ons uiteindelijk geen goed gevoel bezorgen. 

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan