Vier mooie wildplukwandelingen

Je snapt: het is niet de bedoeling dat je je wild plukt tijdens een wildplukwandeling. Maar hier en daar wat plukken en rapen voegt zeker iets toe aan je dagje uit. Paar blaadjes watermunt voor de thee, handje walnoten voor de pesto. Geniet!

Wildplukwandelingen

Leoniek Bontje is herbalist en auteur van diverse wildplukboeken, zij adviseert ronddwalen in het Bantammer Bos in Bussum (circa 4 kilometer), een van de tien ’s-Gravelandse Buitenplaatsen.

‘Wildplukken heeft de laatste tien jaar een vlucht genomen. Wat goed te begrijpen is: mensen zoeken tegenwoordig meer verbinding met de natuur. Om tot zichzelf én tot rust te komen. Tijdens een wildplukwandeling vertraag je immers – ben je lekker aan het dwalen, zonder erg met een route bezig te zijn. Daarvoor is het Bantammer Bos bij Bussum heel geschikt. Het is een prachtig, parkachtig gebied met 17de-eeuwse buitenplaatsen die in elkaar overlopen en waar je nauwelijks kunt verdwalen.

Tijdens een wildplukwandeling vertraag je en dwaal je zonder erg met de route bezig te zijn

Begin deze wildplukwandeling bij de parkeerplaats van de Bussumse Gamma, waarna je de drukke Franse Kampweg oversteekt. Als je vervolgens rechts aanhoudt, kom je bij een veld met bijenkasten. Daar kun je aan de randen onder meer het gele Sint-janskruid en roze Robertskruid vinden, die allebei een geneeskrachtige werking hebben. Maar ze zijn ook gewoon mooi om naar te kijken.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan