Happy beestje, happy baasje

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met een huisdier iets tevredener in het leven staan dan mensen zónder. Waar komt dat door? En moet je nu onmiddellijk een hond of kat aanschaffen?

Heb je een kat, hond, konijn of parkiet? Grote kans dat je gelukkiger bent dan je huisdierloze vrienden en kennissen. Dit is geen zweverige bewering, maar een wetenschappelijk aangetoond feit. Zo bleek in 2018 uit een onderzoek van Britse wetenschappers dat huisdieren hun baasjes helpen om beter om te gaan met de problemen in het dagelijkse leven. Huisdieren maken je ook fysiek gezonder, vooral als je een hond of paard hebt: personal trainers met een staart. Ze moeten elke dag naar buiten en daardoor beweeg jij als baasje ook meer. Regelmatige beweging zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet snel te dik wordt en dat je spieren en conditie verbeteren. En als je je fit voelt, ben je gelukkiger. Al die beweging is bovendien ook heel gezond voor je dier: een win-winsituatie!

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan