Getest: rosé wijnen

Lange tijd had rosé het imago van slobberwijn. Maar de moderne rosé doet zeker niet onder voor goede witte wijn. We proefden eigentijdse rosés tussen € 5 en € 10. Ze bleken vaak verrassend goed van kwaliteit.

Het panel

Loethe Olthuis, culinair- en wijnjournalist.
Marga Dekker, schuldhulpverlener en wijnliefhebber.
Ronald van Eijk, semiprofessioneel proever.
Monique Koolen, onderwijskundige.
Marlies Marbus, landgoeddame, verantwoordelijk voor de wijninkoop.
Henriëtte Morrees, ervaren wijnproever.
Frank Tjoa, hobbykok en ICT’er.
Otto Wttewaall, landgoedeigenaar.

De proeverij

We proefden blind acht roséwijnen tussen de € 5 en € 10, te koop bij diverse supermarkten, Gall & Gall en Hema. De wijnen komen uit verschillende landen/wijngebieden in en buiten Europa en zijn van verschillende druivenrassen gemaakt. Er is gekozen voor ‘moderne’ rosés, die vaak droger en lichter van kleur zijn dan veel traditionele roséwijnen. Het alcoholpercentage schommelt rond de 12 procent. Bij de wijn werd water en droog stokbrood gegeven om de smaak te neutraliseren en de wijnen werden tussendoor uitgespuugd (dus geen benevelde oordelen).

Wat is rosé?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan