Diet pakt het duurzaam aan: geen schuursponsjes meer

Kan het huishouden nóg milieuvriendelijker worden gedaan? Diet gaat op onderzoek. en Als je haar column hebt gelezen, wil je nooit meer een schuursponsje aanraken.

Wat kun je nog meer voor de aarde betekenen als je al aan afvalscheiding doet, weinig vlees en energie gebruikt, veel fietst in plaats van autorijdt, het vliegtuig mijdt, een tuin of balkon vol (niet met gif bewerkte) planten hebt om bijen en insecten te helpen, plastic in de ban hebt gedaan en lokale, natuurlijke en zo gezond mogelijke boodschappen koopt?
Ik ga er voor het gemak vanuit dat je wasverzachter en chloor of dikke bleek al lang geleden de deur uit hebt gedaan. Chloor en wasverzachter zijn overbodig, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Soda en azijn zijn heerlijke vervangers, goed en goedkoop en breed inzetbaar en soda desinfecteert prima. En wat dacht je van milieuvriendelijke schuur- en afwassponsjes?

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan