Eigen oogst scheelt geld en smaakt beter!

Een eigen moestuin? Geen gek idee, nu groente en fruit in de winkels zo duur zijn. Je hebt er helemaal niet zo veel ruimte voor nodig en het is makkelijk om te doen, verzekert tuinexpert Anne Wieggers. Kies voor planten die makkelijk zijn en super presteren.

Begin bij je buik: wat vind je lekker?

Het leven is griezelig duur, dus iedere stap richting meer zelfvoorzienend zijn is welkom. Ook lijkt het tij sinds de coronacrisis gekeerd voor tuinieren. Waar ik voorheen louter glazige blikken zag bij het uitleggen van mijn grote tuinpassie, krijg ik nu gretige vragen over het hoe en wat van groenten en fruit kweken. Goed nieuws: het is supersimpel om met een moestuin al snel flink te oogsten, zelfs met een beperkte buitenruimte.

Maar waar begin je? Wat ik vaak hoor is dat mensen in het wilde weg zaadjes bestellen van groenten waarvan zij denken dat die nu eenmaal in een moestuin horen. Zelfs als ze er helemaal niet zo enthousiast over zijn. Mijn tip: begin bij je buik. Wat eet je graag? Wat eten je huisgenoten graag? Schrijf die groenten en fruitsoorten op en laat dit lijstje de leidraad zijn bij wat je gaat doen. Moestuinieren gaat over genieten en lekker eten. Dit bereik je vooral wanneer je tuiniert op een manier die past bij jouw smaak en keuken.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan