Zelf allesreiniger maken

Sprayflacons met allesreiniger zijn erg handig voor snelle schoonmaakklusjes, maar ze zijn helaas niet zo duurzaam. Dat kan anders! Hergebruik de fles en vul hem zelf met milieuvriendelijke ingrediƫnten. Ondertussen ben je ook nog goedkoper uit.

Als je huidige sprayflacon leeg is, bewaar die dan en zet geen nieuwe op het boodschappenlijstje. Neem in plaats daarvan een fles vloeibare zeep op basis van natuurlijke ingrediƫnten (bijvoorbeeld van het merk Driehoek) en doe er een dopje van in je fles. Vul die daarna op met warm water zodat de zeep goed op kan lossen, schroef de spraydop erop en klaar!

  • TIP

    Gebruik een (oude) plantenspuit als fles. Voeg voor een frisse geur eventueel 10 druppels etherische olie toe. Citroengeur ruikt lekker fris!

  • TIP

    Had je nog een pot groene zeep staan? Los daarvan dan een eetlepel op in kokend water. Doe vervolgens eerst een eetlepel baking soda in de fles en vul daarna de fles met het groene zeepmengsel.

  • TIP

    Ietsje minder duurzaam, maar wel heel leuk (en leuke dingen houd je makkelijker vol): koop een mooi sprayflesje en zet hem in het zicht in de badkamer en/of toilet. Makkelijk om dagelijks even de wc-bril en wastafel mee op te frissen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan