Dit is hét moment voor zonnepanelen op je dak

Maar liefst 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens hebben nu zonnepanelen op hun dak liggen, terwijl dat een jaar daarvoor nog maar 1 miljoen was. Waarom zijn zonnepanelen zo populair? Plus acht andere vragen en antwoorden.

1. Waarom zijn zonnepanelen zo populair? 

De leukste stap in het verduurzamen van mijn huis vond ik de aanschaf van zonnepanelen. Voortaan geniet je dubbel van een zonnige dag omdat je óók nog eens groene energie aan het produceren bent. Dat is fijn voor je portemonnee maar vooral ook voor je gemoed: je draagt bij aan een verlaging van de CO2-uitstoot. Daarbij is de aanschaf door de jaren heen flink aantrekkelijker geworden: het vermogen van collectoren nam toe (toen ik ze vier jaar geleden kocht was een vermogen van 270 Wattpiek (Wp) per paneel standaard, nu is 360 Wp gangbaar). En de prijs daalde ook nog eens een keer. Al met al zijn de kosten de afgelopen tien jaar zo’n beetje gehalveerd.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan