Clichéverschillen tussen man en vrouw

Mannen huilen niet, kunnen niet schoonmaken en eten graag vlees. Kom op jongens, hoe zit het echt met die clichématige verschillen tussen man en vrouw?

1. Mannen zijn koele kikkers

Empathisch zijn houdt in dat je emoties van anderen goed kunt herkennen en je in anderen kunt inleven. En ja, gemiddeld kunnen vrouwen dat op alle leeftijden iets beter dan mannen, zo blijkt uit empathietesten. ‘Het kan verklaren waarom vrouwen zich vaker verliezen in romans en verhalen’, denkt psycholoog dr. Peter Bos, gedragswetenschapper bij de Universiteit Leiden, ‘en het verklaart misschien zelfs waarom meisjes gemiddeld sneller leren praten en schrijven dan jongetjes.’ Maar: het verschil is klein, misschien een paar procent. Er zijn dus genoeg empathische mannen te vinden en evenzoveel koele kikkers onder de dames. Waarom klinkt het dan zo geloofwaardig dat mannen van nature minder empathisch zijn? 

Het zó extreem bezig zijn met anderen dat je niet meer aan je eigen leven toekomt, zie je vooral bij vrouwen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan