Heldenverhalen van supermannen

Meewerken aan een evacuatie-operatie, een fijne dag organiseren voor zieke kinderen, visnetten vol illegaal gevangen tonijn openknippen. Echte helden willen helemaal niet held genoemd worden. Maar ze zijn het wél. 

Superman Laurens de Groot, wildlife crime-specialist en ondernemer

‘Je kunt denken: ik leef gewoon mijn leventje, maar ik wil iets betekenen voor de wereld’

LAURENS (40)

‘Op mijn negentiende ging ik bij de politie werken. Eerst op straat, later bij de milieurecherche. De natuur is mijn passie en boeven opsporen vond ik fantastisch, maar de resultaten waren mager: milieucriminelen kwamen vaak weg met lage straffen. Ik wilde méér doen. Toen ontdekte ik Sea Shepherd, een organisatie die met vrijwilligers in bootjes walvissen beschermt tegen stropers. Wauw! Ik raakte betrokken en zegde uiteindelijk mijn huis en baan op, waarna ik met mijn rugzak vertrok. Drie jaar lang voer ik op Antarctica, daarna knipte ik op de Middellandse Zee visnetten vol illegaal gevangen tonijn open en vervolgens maakte ik beeldopnames van het doodknuppelen van zeehondenbaby’s in Namibië. Daar kwam ik in aanraking met drones. Er kwam een eigen bedrijf in dronetechnologie uit voort.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan