Eerlijk zullen we de taken thuis verdelen

Het managen van het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Je zou denken dat mannen en vrouwen dat fiftyfifty doen, anno nu. Dat valt tegen, vindt journalist Irene van den Berg. Maar er is hoop. ‘Ik leer steeds beter om me niet overal verantwoordelijk voor te voelen.’

Appje van mijn man: ‘Waar is het geld voor de schoonmaakster?’ Ik ben net op mijn werk aangekomen en slaak een vloek. Ik heb gisteren keurig voor haar gepind, maar het bedrag vervolgens in mijn portemonnee laten zitten. Eerst voel ik me schuldig: nu ligt er geen geld voor haar klaar, zoals ze gewend is. Dan volgt een vlaag van zelfmedelijden: ik heb vanochtend ook al de kleren van mijn dochtertje klaargelegd, haar lunchtrommeltje ingepakt, naar haar ketting gezocht, gymkleding opgeruimd en de was van het wasrek gehaald. Ik kan toch niet overal aan denken?!

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan