Antoinette maakt Paddenstoelensoep
Je hebt paddenstoelen en je hebt gedroogde paddenstoelen. Het smaakverschil is groot. Mijn persoonlijke favoriete gedroogde paddenstoel is de Chinese champignon. Voor in een kruidig soepje.
Opmerkelijk hoe hetzelfde ingrediënt ineens heel anders gaat smaken doordat je het anders behandelt. Een geroosterde paprika smaakt heel anders dan een gekookte. En een paddenstoel die gedroogd is en daarna wordt geweekt, smaakt compleet anders en veel sterker dan een verse.
Ingrediënten voor 2 personen
- pakje gedroogde paddenstoelen (30-50 gram), half uur geweekt in heet water
- 1 rode paprika, zonder zaden, in dunne plakjes
- 4 nestjes mie
- 1 ui
- 1 cm gemberwortel, geraspt of fijngehakt
- 2 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn, evt. vervangen door appelsap en een scheutje witte wijn)
- 2 lenteuitjes in ringen gehakt
- olie
- teentje knoflook, fijngehakt
- 2 blokjes (bos)paddenstoelenbouillon
- 1 liter water
Bereiden
- Bak de ui glazig in een beetje olie.
- Voeg daarna de knoflook en de gember toe en bak even mee.
- Voeg de mirin toe en roer alles goed door.
- Vervolgens de geweekte paddenstoelen toevoegen en kort meebakken.
- Doe het water en de bouillonblokjes erbij in de pan, en laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken.
- Voeg dan de mie toe en laat gaar worden.
- De laatste 5 minuten laat je de paprika ook meekoken.
-
Tip
Hou je van hot?
Voeg een fijngesneden rode peper toe, zonder zaadjes en zaadlijsten. Als je eerst het kroontje van de peper afsnijdt, en hem ondersteboven tussen je handen heen en weer rolt, vallen de zaadjes er zo uit. -
Tip
Lekker in de pastasaus
Kun je alleen een grote verpakking kopen en houd je over? Geen probleem. De gedroogde paddenstoelen maken elke pastasaus tot een culinaire traktatie. Zowel room- als tomatensauzen krijgen een fantastische smaak.