Antoinette maakt pistache-pesto

‘Maar wat doe je dan op je brood?’ Die vraag heb ik zo vaak gehoord als ik vertel dat ik vegetariër ben. En, eerlijk gezegd, je moet er ook wel voor waken om niet alleen maar kaas te eten op je boterham of cracker. Deze pistache-pesto is een perfect smeersel voor de boterham of voor de borrelhap. Gezond, zo klaar, en als je het in een schoon en luchtdicht potje doet, is-ie zeker een week te bewaren in de koelkast.

Antoinette maakt pesto

Ingrediënten voor 2 kleine potjes

  • 250 gram pistachenootjes (ongepeld, geroosterd en gezouten)
  • blaadjes van 1 basilicumplantje, gewassen
  • 1 el witte wijnazijn
  • zest van 1 citroen, sap van een halve
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • kwart glaasje olijfolie

Bereiden

  • Pel de pistachenoten, snijd de knoflook, rasp de citroenschil en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine.
  • Blijf op de pureerstand draaien totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Dit kan een aantal minuten duren, voeg meer olijfolie toe als de pesto te korrelig blijft.

  • Tip

    Probeer de pesto ook eens op een geroosterde boterham met tomaat. Heerlijk!

Lees meer over: Antoinettes recepten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu