Antoinette maakt pesto

Pesto met basilicum en tapenade van gedroogde tomaat. Die kennen we nu wel. Antoinette zet andere pesto’s op tafel, gemaakt met bijvoorbeeld koriander.

Wat is het maken van een pesto toch eenvoudig, snel en makkelijk. Wat er vooral zo leuk aan is: je kunt eindeloos variëren. Of je nu hazelnoten, amandelen, pecannoten, walnoten of pijnboompitten gebruikt: het is aan jou. Je kunt er kaas door doen, of ontpitte olijven. En ook met de olie die je gebruikt kun je eindeloos variëren. Het hoeft echt niet alleen maar olijfolie te zijn. Wel moet je uitkijken dat de olie niet te sterk smaakt. Begin met één theelepeltje en proef eerst voordat je verder schenkt. Zelfgemaakte pesto’s zijn heerlijk op een stukje brood, op toast, op een gewone boterham (vooral in combinatie met verse plakjes tomaat) of met pasta. Ik maak ook wel eens een paar pestootjes tegelijk, zodat ieder gezinslid zijn eigen pasta met zijn favoriete pesto op smaak kan maken. Of met twee, of met drie… Probeer eens iets anders dan pesto met basilicum en tapenade van gedroogde tomaat. Mijn favorieten zijn pesto’s met koriander, peterselie en rucola.

Ingrediënten voor korianderpesto

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan