Antoinette: De ontdekking van het vasten

Omdat ze er een tv-programma over maakte, wilde Antoinette uitproberen hoe het is om te vasten. Ze koos ervoor om vijf dagen gewoon eten en dan twee dagen praktisch niets. Dat ze er drie kilo van afviel, was prettig, maar belangrijker nog: het gaf haar inzicht in haar eetgewoontes.

Vlak voor de zomer besloten we voor het programma Dokters van Morgen een aflevering over vasten te maken. De redactie vond dat ik het zelf ook moest uitproberen. Ik wilde dat wel, een paar kilo kwijt zou mooi meegenomen zijn, zo net voor de vakantie, en het leek me een interessante ervaring. Mij werd het 5:2-dieet geadviseerd: vijf dagen normaal drie maaltijden op een dag eten en dan twee dagen achtereen vasten. De hele dag alleen maar drinken (zwarte koffie, thee, kruidenthee, water) en ’s avonds een groentemaaltijd van 500 calorieën. Ik moest wel even slikken; dat leek me een lange, hongerige en eigenlijk ook nare dag. Maar ja, nu moest ik ook B zeggen. Dus ging ik aan de slag. 

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan