Zet een bankje voor de deur

Een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend. En om het onderlinge contact tussen buren te bevorderen, vindt op 12 september de Grote BuurtBankjesDag plaats.

De sociale cohesie in Nederlandse buurten neemt af en dat is, zeker in een tijd als deze, natuurlijk erg jammer. Stichting De buurtcamping wil daar verandering in brengen door middel van laagdrempelige buurtactiviteiten, denk maar aan de pop-upcampings in (stads)parken door het hele land. Deze campings, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en waar nieuw vriendschappen ontstaan, zijn inmiddels een begrip en zorgen voor een nieuw thuisgevoel in de buurt.

Ontmoetingsplaats voor de deur

Omdat het grootste deel van het informele contact tussen buurtgenoten in de ruimte tussen de woning en straat (vaak de stoep) ontstaat, bedacht de stichting een nieuw initiatief: De Grote BuurtBankjesDag! Die is bedoeld om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen de publieke ruimte voor hun huis in te richten als (permanente) ontmoetingsplaats, bijvoorbeeld door er een bankje of een paar stoelen neer te zetten en op deze dag kleinschalige activiteiten te organiseren.

Wil jij de sociale samenhang in je buurt bevorderen en vind je het leuk om mee te doen aan deze dag? Dan kun je je bij buurtbankjes.nl aanmelden en meer informatie vinden. De organisatie geeft te zijner tijd tips en richtlijnen hoe je binnen de geldende coronamaatregelen een veilige activiteit kunt organiseren. Ook kun je op een kaart buurtbankjes in jouw stad vinden.

Lees ook deze bijlage

Op 25 september is het Burendag.  Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Voor 15 augustus kun je bij Mijn Oranje Fonds je een financiële bijdrage voor je activiteit aanvragen.

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis