Van het gas af

Niks geen dure warmtepomp of een ingrijpende verbouwing voor het aanleggen van vloerverwarming. Krijn Hoogenboom kreeg het voor elkaar om met simpele technieken voor € 8500 compleet van het gas af te gaan. Hij heeft een energierekening van nul euro.

Krijn Hoogenboom en zijn vrouw Jetty wonen in een bescheiden twee-onder-een-kapwoning van 120 m2 uit de jaren tachtig in Lemelerveld, een dorp op de grens tussen Salland en Twente. Krijn ging ruim vijf jaar geleden met prepensioen bij het ziekenhuis waar hij in het laboratorium werkte. Hij had toen de tijd om zich te verdiepen in het verduurzamen van hun koopwoning en hoe je van het gas kon afkomen – nu nog actueler en urgenter. Hij vond veel van de standaard aanbevolen maatregelen, zoals vloerisolatie, een warmtepomp, het aanleggen van vloerverwarming en de bestaande radiatoren vervangen door convectoren veel te duur.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan