Woningnood: ‘Iedereen moet fatsoenlijk kunnen wonen’

Hoogleraar Marja Elsinga bekijkt met een team van architecten, stedenbouwers, bouwtechnologen, beleids- en managementexperts hoe meer huisvesting kan worden gerealiseerd. ‘We kunnen met elkaar de woningnood oplossen, daarvan ik overtuigd.’

Marja Elsinga woonde als kind op een boerderij op het Groningse platteland en weet nog precies wanneer ze tijdens een bezoekje aan de grote stad voor het eerst hoogbouw zag. ‘Daar wonen óók mensen, realiseerde ik me. Ik was een boerderijmeisje dat veel ruimte om zich heen had, en maar weinig vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Zo’n flat in de wijk Vinkhuizen leek me best gezellig. Het was daar natuurlijk allemaal nieuw en modern, én er waren genoeg andere kinderen om mee te spelen. Mijn beroepskeuze begon met die kinderlijke fascinatie voor hoe je kunt wonen en hoe dat je leven bepaalt. Die fascinatie heb ik nog steeds.’

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis