Uit het kookboek Eén pan, één portie: Noedelsalade

Eén op de vijf Nederlanders woont alleen, dus werd het de hoogste tijd voor een kookboek met recepten voor één persoon. Fijn ook is dat je voor elk gerecht slechts één pan nodig hebt. Extra leuk: het boek Eén pan, één portie van Eleanor Wilkinson is ingedeeld op gevoel zoals troost (comfortfood), vers (vrolijke energie) en simpel (geen stress). Wij kozen voor deze kleurrijke snelle noedelsalade.

Kookboek Een pan, een portie

Voorbereiden 15 minuten, bereiden 5 minuten.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 nestje rijstnoedels
  • ½ wortel, fijngesneden of in linten gesneden
  • ½ rode paprika, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 5 g verse koriander, fijngesneden
  • 5 g verse munt, fijngesneden
  • 30 g geroosterde, gezouten noten, grof gehakt

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 tl sesamolie
  • 3 tl sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • scheutje vissaus
  • 1½ tl honing
  • sap van ½ limoen
  • 5 g verse gember, geraspt
  • Voor erbij: ½ avocado, in plakjes

  • Tip

    Rijstazijn (of rijstwijnazijn) is een milde, bijna zoetige azijn. Wie het helemaal vegetarisch wil, vervangt de vissaus door een extra lepel sojasaus.

Bereiden

  • Leg de rijstnoedels in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over.
  • Laat 3-5 minuten staan, tot ze zacht zijn, en giet af in een zeef.
  • Spoel af met koud water zodat ze niet aan elkaar kleven en laat ze in de zeef liggen terwijl je de dressing maakt.
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing in de serveerkom door elkaar en leg de rijstnoedels erop.
  • Voeg de wortel, paprika, chilipeper, kruiden en pinda’s toe en schep alles door elkaar.
  • Dien op met de plakjes avocado.

Eén pan, één portie wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu