Recept: Turkse kalkoenballetjes

Je kunt nauwelijks om hem heen: de enorme Matt Preston, jurylid van MasterChef Australia. Dit lekkere recept komt uit zijn kookboek ‘Yummy Easy Quick’.

Turkse kalkoenballetjes

Turkse kalkoenballetjes

Vraag de slager om kalkoenfilet grof te malen, of doe het zelf in de keuken­machine. Kan ook met kipfilet. Lekker met platbrood of rijst en Griekse yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • zout en peper
  • 2 el wittewijnazijn
  • 500 g kalkoengehakt
  • 200 g ricotta
  • handje fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el grof gesneden dille
  • 45 g pijnboompitten, grof gehakt
  • 1 biologisch ei
  • 2 el olijfolie
  • 4 cm gemberwortel, geschild, fijn geraspt
  • ¾ tl gemalen piment
  • ¾ tl kaneel
  • 400 g gepelde tomaten uit blik, fijngeknepen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 45 g krenten

Bereiden

  • 2 aubergines
  • 1 theekop meel
  • 1 geklopt ei met wat melk
  • 2 theekoppen broodkruim of paneermeel
  • 1 grote bakpan met daarin 1 centimeter zonnebloem- of arachideolie
  • Optioneel: sesamzaadjes, bbosuitje, fijngesneden • saus om in te dippen zoals ravigotesaus of mayo gemixt met ketchup of sriracha (Thaise chilisaus).

  • tip

    Het gerecht kan prima worden bewaard in de vriezer. Laat een nacht in de ijskast ontdooien en warm op laag vuur op.

In Yummie Easy Quick geeft Masterchef Matt Preston 127 lekkere, makkelijke, snelle en vooral kleurrijke recepten. Plus volop aandacht voor voorbereiden, invriezen en restjes opmaken. 

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis