Tips voor een goede nachtrust

Je brengt zo’n drieduizend uur per jaar in je slaapkamer door.
Creëer daar dus een comfortabele mini-oase van rust.

1Antikraak
Kraakt de houten vloer in je slaapkamer? Niet zo fijn als je bedpartner die later naar bed gaat dan jij je daardoor wakker maakt. Een beetje talkpoeder tussen de kieren van de vloer uitsmeren met een kwast verhelpt het kraken. Kraakt je bed? Draai alle schroeven goed aan en gebruik eventueel schuimrubberen ringetjes om de schroeven. Smeer plantaardige olie of vaseline rondom de schroeven en bevestigingspunten van het bed (of gebruik een teflonspray).

2Jij gaat mee naar bed
Heb je een hekel aan een koud bed of kun je moeilijk in slaap komen omdat je almaar koude voeten hebt? Verwarm dan een (kersen-) ­pittenzak even in de magnetron en neem hem mee naar bed. Het helpt ook nog eens bij spier- en buikpijn en bij rug- en nekklachten.

3Rust aan het hoofd
Met geuren kun je je gemoedstoestand op een positieve wijze beïnvloeden. Om tot rust te komen in de bad- of slaapkamer zijn lavendel, vetiver, jasmijn, amber, sandelhout en kaneel geschikt. Kies voor wierook, een geurkaars of etherische olie in een diffuser om de ruimte met de geur te vullen.

4Geen beestjes
Door af en toe je hoofdkussen minimaal 24 uur in de vriezer te leggen worden alle huisstofmijten gedood. Fijn idee. Wel op tijd eruit halen.

5Slaapmuts
Maak een slaapmutsje voor twee personen dat naar appeltaart smaakt. Meng in de blender 1 banaan, 1 appel, 2 dadels, 2 eetlepels havermout, een snufje kaneel en 300 ml (plantaardige) melk tot een romige smoothie. Even doorroeren en langzaam opdrinken, een halfuurtje voor je naar bed gaat.

6Wondermiddel soda
Door eens per maand je matras met soda te bestrooien, reken je af met vocht en vieze luchtjes. De zoutachtige korrels onttrekken viezigheid, bovendien vinden huisstofmijten soda allesbehalve fijn. Laat de korrels zo’n 4 uur liggen voor je ze opzuigt met de stofzuiger. Let op: gebruik niet te veel soda, dat is niet goed voor de stofzuiger.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Goed slapen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (5)

ella van zessen
13-09-2020 om 00:05

mijn hoofdkussen was ik af en toe, dat is ook prettig, hij is echt te groot voor de vriezer. verder heb ik nog een ouderwetse kruik voor de allerkoudste nachten. (slaap altijd met open raam) opmerking: luchtjes, en vooral wierook, zijn slecht voor de longen. maar ook oliën in een diffuser komen ook in de lucht en dus ook in de langen, beter niet doen. ik doe wel eens een beetje bodylotion op die lekker ruikt. groetjes Ella

Praat mee