Morgen gezond weer op!

Verschoon jij elke week je bed? De kans is groot dat je die vraag met ‘Nee’ beantwoordt en dat je je bed, net als het merendeel van de mensen, om de paar weken voorziet van vers en fris linnengoed. Toch is het beter je bed wél elke week te verschonen…

In bed laten we namelijk zweet, schimmels, bacteriën, huidcellen en ook poepdeeltjes (ieuw) achter. En dan is er ook nog de huisstofmijt die voor ellende kan zorgen. Als beddengoed niet op tijd wordt verschoond, kan dat leiden tot onder meer allergieën, astmaklachten en schimmel- en kalknagels.

Bij een verkoudheid of griep is het aan te raden het bed elke dag te verschonen, ook om ervoor te zorgen dat degene die naast de zieke slaapt niet besmet wordt. Belangrijk is ook dat een bed altijd even kan luchten: maak het dus ‘s morgens niet meteen op, want dat zorgt ervoor dat klam en vochtig beddengoed niet droogt. Was lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen altijd op 60 graden; bij die temperatuur worden huisstofmijt, schimmels en bacteriën gedood.

  • TIP

    Voordat je het weet is er weer een week voorbij. Heb jij ook moeite om overzicht te houden over al die schoonmaak- en opruimklusjes? Wij zijn wel enthousiast over een huishoudplanner, dit is er een voorbeeld van. Elke week krijg je een nieuw overzicht van alle klussen en afkruizen maar. Maak onderscheid tussen dag-, week- en af & toe-taken. En wat ons betreft zeker aan te raden: je kunt de taken ook aan iemand anders toewijzen!

Lees ook deze bijlage

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis