Gezond ouder worden; blijven bewegen is echt het belangrijkst!

Wies Verbeek is er heilig van overtuigd: voorkomen is véél beter dan genezen. En in ons land wordt te weinig aan preventie gedaan, vindt ze. ‘Iedereen zou een jaarlijkse bodycheck moeten doen.’ Ze schreef een boek met veel tips hoe je goed én leuk ouder kunt worden.

Een beetje leuk ouder worden

Wies Verbeek (58) is journalist en oprichtster van het healthy ageing platform BLOW (‘n Beetje Leuk Ouder Worden), waarop ze vlogt en blogt over vitaal ouder worden zonder al te veel kreukels en verzakkingen. Onlangs publiceerde ze over hetzelfde onderwerp het boek ‘n Beetje Leuk Ouder Worden 101 verrassende en bewezen tips voor lichaam en geest (AmboAnthos). Verbeek eet iedere middag een flinke bak sla met daarin altijd witlof, een groente met extreem veel gezonde voedingsstoffen voor het microbioom. Tip van Wies: ‘Eet witlof als je darmen van streek zijn, dat werkt beter dan een beschuitje met slappe thee.’

Journaliste Wies Verbeek is 58 en dat vindt ze een fijne leeftijd. ‘Ik sta midden in het leven, ik kan en doe alles wat ik wil en ik voel me nog lang niet oud, terwijl ik wel de vruchten pluk van de ervaringen die ik inmiddels heb opgedaan. Ik zit lekkerder in mijn vel dan vroeger, weet beter wat ik wil, voel me veel zelf­verzekerder.’

Ze zou de tijd daarom wel stil willen zetten, want natuurlijk weet ze dat de ouderdom met gebreken komt – net nu ze zo lekker bezig is! Helaas, de tijd stilzetten, dat kan niet. Wat wel kan: veel healthy ageing-kennis en -tips verzamelen om ervoor te zorgen dat de gebreken zo lang mogelijk geen grip op haar krijgen. Haar kennis deelt Verbeek in RADAR+, op haar platform BLOW (afkorting van: ’n Beetje Leuk Ouder Worden), via lezingen en workshops die ze geeft en in haar onlangs verschenen boek ’n Beetje Leuk Ouder Worden.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan