Smaakverlies na corona

Eind september 2020 kreeg Elsbeth (55) corona. Na drie weken was ze blij dat ze er zonder veel kleerscheuren afgekomen was. Tot ze een halfjaar later bijna niets meer lekker vond.

… En toen kwam corona. Net als heel veel anderen kreeg mijn gezin het ook, in het staartje van de eerste golf, eind september 2020. Destijds waren er nog geen zelftesten en ging je alleen naar een GGD-testlocatie als je duidelijke klachten had. Waarschijnlijk begon het bij mijn oudste zoon Pelle (18), die alleen een beetje snotterde. Daarna ging het rap. Ieder had zo z’n eigen klachten. Mijn man André (52) had het zo benauwd dat hij geregeld naar adem zat te happen in de tuin, mijn jongste zoon Mus (15) had continu hoofdpijn en mijn dochter Pippa (17) lag met griep­verschijnselen op bed. Ik (toen 53) was vooral moe en viel een paar keer per dag in slaap op de bank. Net als mijn dochter proefde en rook ik een week niets, een veelgehoorde klacht onder mensen met corona.

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis