Samen oud worden

Nieuwe woonvormen waar het fijn toeven is voor senioren zijn in opkomst. Soms wonen ze samen met jongere mensen in een woongemeenschap. Bewoners kijken naar elkaar om zodat ze niet vereenzamen en met een beetje geluk minder snel of misschien wel nooit in een zorginstelling belanden. Geruststellende gedachte!

De Knarrenhof in Zwolle

Zes jaar geleden kocht Margreet te Gussinklo (74, voormalig lerares basisschool en pianojuf) een bungalow met 100 m2 tuin in Vegetarisch Woonpark Ommershof in Oosterbeek.
‘Na 44 jaar huwelijk moest ik in 2013 op zoek naar een ander huis. Ik was 68 en net gescheiden. Het liefste wilde ik ergens in het groen wonen. Via Google stuitte ik op Vegetarisch Woonpark Ommershof. De omgeving zag er prachtig groen uit, bovendien eet ik al veertig jaar vegetarisch; dat waren twee vliegen in één klap. Ik belandde op de wachtlijst en doordat anderen hun beurt voorbij lieten gaan, schoof ik onverwacht snel naar boven. Het huisje was nog niet eens zo bijzonder maar toen ik de prachtige tuin zag, was ik verkocht. Ik werd liefdevol opgevangen door de naaste buurvrouw en de achterbuurvrouw. Daardoor voelde ik me hier meteen prettig en veilig. Ik heb een zwaar leven gehad met veel verdriet. Hoewel ik dat nooit had verwacht, heb ik hier zelfs een nieuwe vriend gevonden. Een charmant heerschap van 84, en zeer bij de tijd. Het begon met een kopje thee en het klikte. Na zeven maanden vriendschap kwam hij met een glazen schaal aanzetten. Hij overhandigde het cadeau, keek me aan en zei: ‘Margreet, ik ben verliefd op je.’ Mijn hart maakte een sprong, want ik voelde hetzelfde. ‘Oh jee, ik ook op jou’, antwoordde ik. Sindsdien hebben we een relatie, al wonen we niet samen. Daar begin ik niet meer aan.

‘We houden een oogje in het zeil, maar óók gepaste afstand’

MARGREET

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan