Recept: geroosterde pastinaak met granaatappel

Het vegetarische kookboek Simply van Sabrina Ghayour is praktisch, slim en handig. Ongedwongen en smaakvolle Midden-Oosten recepten zonder gedoe. Alles in het boek oogt even kleurrijk en maakbaar zo ook dit mooie vegetarisch recept.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 1 kg pastinaak, geschild en in de lengte gehalveerd
  • knoflook- of olijfolie, om te besprenkelen
  • 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3-4 el olijfolie
  • 2 kneepjes citroensap
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1-2 el warm water
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 75 g granaatappelpitten
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Tip

  • 1

    Tahin is sesampasta, een soort pindakaas, maar dan dus van sesam. Altijd verdunnen met water en/of yoghurt.

  • 2

    Granaatappelpitjes liggen in de koeling van de supermarkt. Of koop een hele vrucht, snijd doormidden en mep erop met een pollepel tot de pitjes eruit vallen.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Leg de pastinaak op een grote bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi royaal met zout en peper.
  • Hussel met je handen tot de pastinaak goed bedekt is met de olie en smaakmakers.
  • Zet 30 tot 35 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte en dikte van de pastinaak), tot hij mooi bruin en zacht is.
  • Meng intussen in een blender de dragon, peterselie en olijfolie met 1 kneepje citroensap en wat zout en peper tot een gladde kruidenolie. Zet opzij.
  • Neem voor de saus een klein kommetje en roer de tahin, 1 kneepje citroensap en 1 eetlepel warm water door elkaar.
  • Klop de yoghurt erdoor en breng op smaak met zout.
  • Als je de saus te dik vindt, kun je er nog 1 eetlepel warm water door roeren.
  • Schik de geroosterde pastinaak op een schaal, schenk er de yoghurtsaus over en besprenkel met de kruidenolie.
  • Bestrooi ten slotte met de granaatappelpitten en serveer.
Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu