Recept: Gebakken roodbaars met zilte zeekraalstamppot

Bereiden 30 minuten

Deze feestdis heeft maar een handvol ingrediënten nodig. Het zeekraalseizoen loopt van mei tot eind augustus, ­vervang de zeekraal buiten het seizoen bijvoorbeeld door postelein of roodlof.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 6 el olijfolie
  • 4 roodbaarshaasjes met huid
  • 100 g zeekraal
  • 100 g verse roomkaas
  • extra: pureeknijper of -stamper

Bereiden

  • Schil de aardappelen en snijd ze in ­stukken.
  • Was de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie.
  • Leg de roodbaarshaasjes op de huid in de hete olie en bak het vel in 3-4 minuten ­krokant.
  • Keer de vis en bak de andere zijde in nog 1-2 minuten net gaar.
  • Neem de vis uit de pan en houd warm.
  • Schep de zeekraal door het bakvet en bak het in 2 minuten knapperig gaar.
  • Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
  • Stamp of knijp de aardappelen fijn.
  • Voeg de roomkaas, de resterende olijfolie en een scheut kookvocht toe en roer tot een smeuïge puree.
  • Schep de zeekraal erdoor een breng op smaak met peper.
  • Schep de stamppot met de roodbaars­haasjes op vier borden.

Heerlijk simpel van ­Janneke Philippi is een aanrader. Janneke is receptenmaker, foodstylist en staat bekend om haar toegankelijke receptuur.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu