Recept: Gebakken roodbaars met zilte zeekraalstamppot
Bereiden 30 minuten
Deze feestdis heeft maar een handvol ingrediënten nodig. Het zeekraalseizoen loopt van mei tot eind augustus, vervang de zeekraal buiten het seizoen bijvoorbeeld door postelein of roodlof.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g kruimige aardappelen
- 6 el olijfolie
- 4 roodbaarshaasjes met huid
- 100 g zeekraal
- 100 g verse roomkaas
- extra: pureeknijper of -stamper
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
- Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie.
- Leg de roodbaarshaasjes op de huid in de hete olie en bak het vel in 3-4 minuten krokant.
- Keer de vis en bak de andere zijde in nog 1-2 minuten net gaar.
- Neem de vis uit de pan en houd warm.
- Schep de zeekraal door het bakvet en bak het in 2 minuten knapperig gaar.
- Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
- Stamp of knijp de aardappelen fijn.
- Voeg de roomkaas, de resterende olijfolie en een scheut kookvocht toe en roer tot een smeuïge puree.
- Schep de zeekraal erdoor een breng op smaak met peper.
- Schep de stamppot met de roodbaarshaasjes op vier borden.
Heerlijk simpel van Janneke Philippi is een aanrader. Janneke is receptenmaker, foodstylist en staat bekend om haar toegankelijke receptuur.
Lees meer over: Goed eten